Βιβλία: Η τελευταία διάλεξη

Μόλις τελείωσα το βιβλίο αυτό. Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο που σε βάζει στη διαδιακασία να σκεφτείς ορισμένα πράγματα για τη ζωή σου, τα όνειρά σου, τους στόχους σου, και να αναθεωρήσεις τον τρόπο με τον οποίο τα αντιλαμβάνεσαι. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.


Συγγραφέας: Randy Pausch
Κατηγορία: Βιογραφία
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 288
Ημ. Έκδοσης: 2009
Οπισθόφυλλο βιβλίου: "Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα χαρτιά που μας μοιράζουν, μόνο το πώς θα παίξουμε την παρτίδα". Πολλοί καθηγητές δίνουν ομιλίες με τίτλο -Η τελευταία διάλεξη-. Τους ζητείται να αναλογιστούν όσα έχουν μεγαλύτερη αξία για εκείνους. Κι ενώ μιλούν, το κοινό δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται το ίδιο πράγμα: τι σοφία θα κληροδοτούσαμε στον κόσμο αν ξέραμε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μας ευκαιρία; Αν αύριο χανόμασταν, ποια θα θέλαμε να είναι η κληρονομιά μας; Όταν ζητήθηκε από τον Ράντυ Πάους, καθηγητή Πληροφορικής στο Κάρνεγκι Μέλον, να δώσει μια τέτοια διάλεξη, δε χρειάστηκε να φανταστεί ότι θα ήταν η τελευταία του, καθώς λίγο καιρό πριν του είχε διαγνωστεί ανίατος καρκίνος. Όμως η διάλεξη που έδωσε δεν αφορούσε τον θάνατο. Αφορούσε τη σημασία του να ξεπερνάς τα εμπόδια, να εκπληρώνεις τα όνειρα άλλων, να αξιοποιείς κάθε στιγμή. Επρόκειτο για μια σύνοψη όλων όσα είχε καταλήξει να πιστεύει ο Ράντυ. Νούμερο 1 best seller των New York Times, μεταφράζεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Ο Ράντυ Πάους έχασε τελικά τη μάχη µε τον καρκίνο στις 25 Ιουλίου 2008. Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε την τελευταία διάλεξη που έδωσε στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον που δίδασκε, και στην οποία αναφέρεται το βιβλίο.


1 Σχόλιο

Υποβολή σχολίου

Related Posts with Thumbnails
GreekBloggers.com